Włoska Zupa Fasolowa
Włoska zupa fasolowa zajmuje od początku do końca około 30 minut. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 60 g białka i 23 g tłuszczu. Za 3,36 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Ten przepis z Taste of Home wymaga szpinaku dziecięcego, pesto, oliwy z oliwek i selera. Świetnie sprawdza się jako śródziemnomorskie danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują włoską zupę z czarnej fasoli, włoską zupę z kurczakiem i fasolą oraz włoską zupę fasolową z kiełbasą.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku podsmaż cebulę, ziemniaki i seler na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodać bulion, fasolę, pomidory, natkę pietruszki i pesto. Doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj makaron. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż makaron będzie miękki.
Dodać szpinak i smażyć tylko do momentu, aż zwiędnie.
Każdą porcję posyp serem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Włoski świetnie komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.