Włoska lasagne z kiełbasą i grzybami z sosem beszamelowym

Włoska lasagne z kiełbasą i grzybami z sosem beszamelowym
Włoska lasagne z kiełbasą i grzybami z sosem beszamelowym to śródziemnomorskie danie główne. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 15 porcji zawierających 310 kalorii, 19 g białka i 16 g tłuszczu każda. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup hurtem łagodną kiełbasę, mąkę, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest solidny. Lasagne z grzybami, pomidorami i sosem beszamelowym, pikantne niedziele: lasagne bolońska z sosem beszamelowym i toskańska lasagne wegetariańska z cukinią, wędzonym mozzarellą i sosem beszamelowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Oreo O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, KruszoneCiasteczka Oreo O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Kruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (ok16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (ok
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
2
Umieść kiełbasę na patelni na średnim ogniu i smaż, aż będzie rumiana i krucha, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Pepperoncini, OdsączonySłoik Pepperoncini, Odsączony
3
Odcedź kiełbasę i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)
4
Aby przygotować sos beszamelowy, rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu i wymieszaj z mąką. Pozwól, aby mąka i masło ugotowały się, aż będą jasne i pieniste, około 2 minut, ciągle mieszając; ubijać, dolewając mleko, po trochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I/lub Cukier PuderBita śmietana I/lub Cukier Puder
Sznurowadła Z Czarnej Lukrecji, O Długości Około 2 CaliSznurowadła Z Czarnej Lukrecji, O Długości Około 2 Cali
Mielone Goździki I CynamonMielone Goździki I Cynamon
Można Wypestkować Wiśnie W WodzieMożna Wypestkować Wiśnie W Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
Majonez Lub Kwaśna śmietana MeksykańskaMajonez Lub Kwaśna śmietana Meksykańska
5
Wymieszaj sól i gałkę muszkatołową i doprowadzaj sos do wrzenia, ciągle mieszając, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Mielone Goździki I CynamonMielone Goździki I Cynamon
żółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałkiżółta Cebula, Grubo Pokrojona W Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
6
Zdjąć sos z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Goździki I CynamonMielone Goździki I Cynamon
7
W misce ubij jajko, dodaj ser ricotta i pietruszkę, aż składniki się dokładnie połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
Mielona Wołowina (najlepiej Naturalnie Wyhodowana)Mielona Wołowina (najlepiej Naturalnie Wyhodowana)
Rozdrobnione Białe Mięso Z Pieczonego IndykaRozdrobnione Białe Mięso Z Pieczonego Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki1 Funt Słodkich Linków Do Kiełbasy Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojonych W 1/2-calowe Plasterki
8
Aby przygotować lasagne, wlej około 1 1/2 szklanki sosu marinara na dno przygotowanej formy do pieczenia i posyp sosem 4 makaronami lasagne, nakładając się w razie potrzeby na siebie. Na makaronie ułóż 1/3 mieszanki ricotty, następnie 1/3 ugotowanej kiełbasy, 1/3 szklanki grzybów, 1/4 sosu beszamelowego, 1 szklanka sera mozzarella, 1/8 szklanki parmezan i jeszcze 1 szklanka sosu marinara. Powtórz warstwy jeszcze dwukrotnie, kończąc ostatnią warstwą makaronu pokrytą warstwą sosu marinara, sosu beszamelowego, pozostałego sera mozzarella i pozostałego parmezanu. Przykryj naczynie folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Wiejska Z KentuckySzynka Wiejska Z Kentucky
Makaron LasagneMakaron Lasagne
Okrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z ZiołamiOkrągły Ser Brie Lub Ser Brie Z Ziołami
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1-1/3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki świeżych Grzybów Shiitake1-1/3 Szklanki Pokrojonych W Plasterki świeżych Grzybów Shiitake
(pakowany) Drobno Starty Parmezan(pakowany) Drobno Starty Parmezan
Rozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, OpcjonalnieRozdrobniona Mozzarella, Do Dekoracji, Opcjonalnie
16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (około 1 Funta)
Mielone Goździki I CynamonMielone Goździki I Cynamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (ok16 świeżych Wędzonych Kiełbasek Johnsonville® (ok
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki
9
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zacznie bulgotać, a makaron będzie miękki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pakowany) Drobno Starty Parmezan(pakowany) Drobno Starty Parmezan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
10
Zdejmij folię i piecz, aż górna warstwa sera się zarumieni, jeszcze około 5 minut. Przed krojeniem odstaw lasagne na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 5 PomidorówDo 5 Pomidorów
4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki4 Szalotki, Pokrojone W Cienkie Ukośne Plasterki

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Lasagne w menu? Spróbuj połączyć z Chianti, Montepulciano i Sangiovese. Lasagne dobrze komponuje się z czerwonym winem o średniej treściwości i wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia5
Magazyn