Wołowina Wellington z pasztetem z ostryg
Beef Wellington z pasztetem z ostryg to danie główne dla 6 osób. Za 4,03 dolara za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 25 g białka i 57 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Foodnetwork wymaga grzybów, bułki tartej, jajka i sherry. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 43%. Podobne przepisy obejmują wołowinę Wellington, wołowinę Wellington i wołowinę Wellington.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Polędwiczkę natrzyj solą i pieprzem i lekko posmaruj olejem.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Połóż polędwicę na patelni i lekko podsmaż mięso na całej powierzchni, łącznie z końcówkami.
Zdejmij mięso z patelni i odłóż na bok.
Jeśli to konieczne, dodaj więcej oleju na patelnię, następnie dodaj szalotkę i czosnek i smaż przez 2 do 3 minut.
Dodaj grzyby i smaż jeszcze 2–3 minuty.
Dodaj ostrygi i sherry i gotuj, aż ostrygi staną się nieprzezroczyste.
Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
Odcedź płyn i połącz mieszaninę z bułką tartą w misie robota kuchennego. Przetwarzaj, aż masa będzie dobrze wymieszana i prawie gładka. Wyłóż durszlak kilkoma warstwami gazy i nałóż na niego pasztet. Pozostawić do odcieknięcia na 10 do 15 minut. Jeśli pasztet wydaje się zbyt wilgotny, podnieś brzeg gazy, skręć ją razem i wyciśnij nadmiar płynu.
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni, tworząc prostokąt o grubości mniejszej niż 1/4 cala. Na środek ciasta nałóż trochę pasztetu i rozprowadź go, aby uzyskać kształt podobny do polędwicy.
Połóż mięso na pasztecie; następnie przykryj wierzch i boki mięsa pozostałym pasztetem. Owiń ciasto wokół polędwicy, zachodząc na brzegi, tworząc szew. Zwilż krawędzie wodą i lekko dociśnij, aby uszczelnić. Odetnij górną warstwę ciasta z obu końców i załóż końce na boki mięsa, zamykając jak poprzednio. Ostrożnie obróć owiniętą w ciasto polędwicę i ułóż łączeniem do dołu na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia.
Posmaruj ciasto rozmąconym jajkiem. W razie potrzeby udekoruj górę wzorami wyciętymi z resztek ciasta.
Posmaruj wycięcia roztrzepanym jajkiem.
Piecz polędwicę przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.