Wołowina po tajsku z makaronem
Wołowina w stylu tajskim z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 40g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, bulion wołowy, Azjatycki makaron jajeczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajski Czerwony Curry Wołowy Makaron, Grillowana wołowina po tajsku z makaronem, oraz Kolorowe Kluski W Stylu Tajskim.
Instrukcje
Wymieszaj soję, miód, 1 łyżkę sosu rybnego i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu do pieczenia, następnie dodaj stek i obróć do płaszcza. Marynować w temperaturze pokojowej 20 minut.
Podczas gdy stek marynuje, podgrzać 2 łyżki oleju w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż się połyska, a następnie gotować szalotki, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane dobrze, o 8 protokół.
Dodać imbir i pastę curry i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę, następnie dodać bulion i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać sok z limonki, pozostałą łyżkę sosu rybnego i sól do smaku i ogrzać, przykryty.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie lekko olej. Stek z grilla, obracając się raz, w sumie około 8 minut (w rzadkich przypadkach).
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 5 minut.
W międzyczasie, wrzucić paprykę i szalotki z pozostałą łyżką oleju, a następnie grill, obracając często, aż zmięknie, o 5 protokół.
Przełożyć do dużej miski.
Podczas stek stoi, gotować makaron w garnku z makaronem wrzącej niesolonej wody, aż al dente, 4 do 7 protokół.
Dobrze odcedzić, następnie dodać do warzyw i dobrze wrzucić. Podziel makaron na 4 głębokie miski i wierzch bulionem.
Stek pokroić na pół wzdłuż, następnie cienko pokroić w poprzek ziarna i podawać na wierzchu makaronu.