Wołowina i Kasha Mexicana
Need a danie główne bezglutenowe? Wołowina i Kasha Mexicana może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 323 kalorie, 27g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera cheddar, chiles, bardzo chudego mielonej wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Wołowina i Kasha Mexicana, Kaszan i kolacja wołowa, oraz Kasha Lakishkes (Kashan i łuki).
Instrukcje
W 12-calowej patelni, gotować mieloną wołowinę i cebulę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina zostanie dokładnie ugotowana; odcedzić. Mieszaj w kaszy, aż ziarna zostaną zwilżone mieszaniną wołowiny.
Wymieszaj pomidory, chiles, mieszankę przypraw taco, kukurydzę i wodę.
Podgrzać do wrzenia. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kasha będzie miękka.
Posypać serem mieszaninę kasha. Przykryć; gotować 2 do 3 minut lub do rozpuszczenia sera.
Posypać kolendrą i oliwkami.