Wołowina i fasola w stylu Cajun
Wołowina i fasola w stylu Cajun mogą być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis serwuje 5 i kosztuje 1,41 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką przyprawę cajun, wodę, pomidory w puszkach i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Z łyżką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Granatowa Fasola W Stylu Cajun, Wołowina i fasola Cajun, oraz Wołowina i fasola w stylu zachodnim dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zagotuj ryż i wodę w rondelku na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj mieloną wołowinę. Gotuj i mieszaj, aż wołowina będzie krucha, równomiernie zarumieniona i nie będzie już różowa.
Odcedź i wyrzuć nadmiar tłuszczu.
Dodaj posiekaną cebulę do wołowiny, gotuj i mieszaj przez 3 do 5 minut. Dodaj ugotowany ryż, fasolę, pomidory i przyprawę Cajun.
Wlać do naczynia żaroodpornego.
Przykryj i piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut, aż będzie gorący, mieszając raz.