Wolno gotowana jagnięcina z szałwią i kaszą

Wolno gotowana jagnięcina z szałwią i kaszą
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Jeśli 2,18 zł za porcję spada w budżecie, wolno gotowana jagnięcina z szałwią i jęczmieniem perłowym może być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bulionu z kurczaka, jęczmień perłowy, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Jagnięce Wolno Gotowane, Marokańska Wolno Gotowana Jagnięcina, oraz Wolno Gotowane Marokańskie Jagnięce Shanks dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytnij tłuszcz z 1 łopatek młodej jagnięciny. Obrać, umyć i cienko pokroić 4 marchewki i 2 łodygi selera. Obierz 4 czerwone cebule i pokrój w małe kliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selerażebro Selera
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
MarchewMarchew
JagnięcinaJagnięcina
2
Ugotuj łopatkę jagnięciny
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Podgrzej Ognioodporne naczynie zapiekane z odrobiną oliwy z oliwek i brązowym ramieniem ze wszystkich stron. Wyjmij go, wyrzuć tłuszcz do gotowania, wytrzyj naczynie żaroodporne do czysta i połóż z powrotem na ogniu z dodatkowym odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowanie TłuszczuGotowanie Tłuszczu
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
5
Włożyć połowę warzyw i pocić przez 2 do 3 minut, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
6
Dodaj 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 12 liści szałwii i 8 ziaren pieprzu, dobrze wymieszaj i przywróć łopatkę jagnięciny do naczynia żaroodpornego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
PieprzPieprz
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
7
Wlać 1 1/4 szklanki czerwonego wina i zmniejszyć o połowę. Następnie dodaj 1 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, przykryj naczynie zapiekane pokrywką i włóż do piekarnika na 2 1/2 godziny, od czasu do czasu fastrygując ramię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjmij naczynie zapiekane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
9
Zdjąć ramię, owinąć w folię aluminiową i ogrzać. Trzymaj naczynie zapiekanki pod ręką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
10
Przygotuj kaszę jęczmienną
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
11
Krótko przed końcem gotowania jagnięciny, umieść 3/4 szklanki jęczmienia perłowego, aby moczyć przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
JagnięcinaJagnięcina
12
Podgrzej kolejne danie zapiekane z odrobiną oliwy z oliwek, włóż resztę warzyw i gotuj przez 2 minuty, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
13
Kaszę perłową odsączyć i dodać do warzyw. Wymieszać, doprawić solą i gotować od 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
WarzywaWarzywa
SólSól
14
Weź chochlę płynu do gotowania z naczynia baraniny zapiekanki i wlać go do naczynia jęczmienia zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
15
Niech pęcznieje płynem i gotować przez 15 do 18 minut, dodając więcej płynu w miarę wchłaniania.
16
Obierz 12 świeżych migdałów i dodaj je pod koniec gotowania z odrobiną oliwy z oliwek. Wymieszać i sprawdzić przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
MigdałyMigdały
17
Aby zakończyć swoje danie
18
Pokrój ramię na duże kawałki i przywróć je do naczynia żaroodpornego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
19
Dodaj zawartość drugiego naczynia żaroodpornego i obfity twist świeżo zmielonego czarnego pieprzu i podawać w naczyniu żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
20
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn