Wolno gotowana jagnięcina z szałwią i kaszą
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Jeśli 2,18 zł za porcję spada w budżecie, wolno gotowana jagnięcina z szałwią i jęczmieniem perłowym może być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bulionu z kurczaka, jęczmień perłowy, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Jagnięce Wolno Gotowane, Marokańska Wolno Gotowana Jagnięcina, oraz Wolno Gotowane Marokańskie Jagnięce Shanks dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij tłuszcz z 1 łopatek młodej jagnięciny. Obrać, umyć i cienko pokroić 4 marchewki i 2 łodygi selera. Obierz 4 czerwone cebule i pokrój w małe kliny.
Ugotuj łopatkę jagnięciny
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Podgrzej Ognioodporne naczynie zapiekane z odrobiną oliwy z oliwek i brązowym ramieniem ze wszystkich stron. Wyjmij go, wyrzuć tłuszcz do gotowania, wytrzyj naczynie żaroodporne do czysta i połóż z powrotem na ogniu z dodatkowym odrobiną oliwy z oliwek.
Włożyć połowę warzyw i pocić przez 2 do 3 minut, mieszając.
Dodaj 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 12 liści szałwii i 8 ziaren pieprzu, dobrze wymieszaj i przywróć łopatkę jagnięciny do naczynia żaroodpornego.
Wlać 1 1/4 szklanki czerwonego wina i zmniejszyć o połowę. Następnie dodaj 1 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, przykryj naczynie zapiekane pokrywką i włóż do piekarnika na 2 1/2 godziny, od czasu do czasu fastrygując ramię.
Wyjmij naczynie zapiekane.
Zdjąć ramię, owinąć w folię aluminiową i ogrzać. Trzymaj naczynie zapiekanki pod ręką.
Przygotuj kaszę jęczmienną
Krótko przed końcem gotowania jagnięciny, umieść 3/4 szklanki jęczmienia perłowego, aby moczyć przez 10 minut.
Podgrzej kolejne danie zapiekane z odrobiną oliwy z oliwek, włóż resztę warzyw i gotuj przez 2 minuty, mieszając.
Kaszę perłową odsączyć i dodać do warzyw. Wymieszać, doprawić solą i gotować od 1 do 2 minut.
Weź chochlę płynu do gotowania z naczynia baraniny zapiekanki i wlać go do naczynia jęczmienia zapiekanki.
Niech pęcznieje płynem i gotować przez 15 do 18 minut, dodając więcej płynu w miarę wchłaniania.
Obierz 12 świeżych migdałów i dodaj je pod koniec gotowania z odrobiną oliwy z oliwek. Wymieszać i sprawdzić przyprawy.
Aby zakończyć swoje danie
Pokrój ramię na duże kawałki i przywróć je do naczynia żaroodpornego.
Dodaj zawartość drugiego naczynia żaroodpornego i obfity twist świeżo zmielonego czarnego pieprzu i podawać w naczyniu żaroodpornym.
Przedruk za zgodą Nature: Simple, Healthy, and Good by Alain Ducasse, © 2009 Rizzoli International Publications, Inc.