Wiosenny rosół z kulkami Macy

Wiosenny rosół z kulkami Macy
Wiosenny rosół z kulkami Macy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 576 kalorii, 39g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, posiłek Maca, długie łodygi koperku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rosół z kulkami Macy, Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, oraz Perskie "Kulki Macy" z ciecierzycą i kurczakiem (Gondi) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, aby usunąć cały piasek i grys, a następnie podnieść i przenieść do pojemnika 8-quart stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać wszystkie pozostałe składniki bulionu do garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięty, od czasu do czasu skimming piany, 3 godziny.
1
W misce wymieszać macę, natkę pietruszki, koperek, 1/2 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
Mączka Z MacyMączka Z Macy
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszaj tłuszcz z kurczaka palcami, aż do włączenia, a następnie wymieszaj 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i żółtek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KurczakaTłuszcz Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
żółtko Jajażółtko Jaja
3
Mieszanina będzie sztywna.
4
Białka ubić ze szczyptą soli w innej misce, aż po prostu tworzą miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Jedną trzecią białek wymieszać z mieszaniną Macy, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałe białka. Chłód, zadaszony, 30 minut. Jeśli po schłodzeniu Maca nadal nie jest jędrna, dodaj 1 łyżkę dodatkowego posiłku Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Białka JajBiałka Jaj
1
Przełożyć kurczaka z bulionu na deskę do krojenia, aby ostygł. Kiedy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozerwać kurczaka na strzępy, odrzucając skórę i kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Marchew wyjąć z bulionu i raz ostudzić, pokroić na kawałki 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
BulionBulion
3
Wyłożyć duże sito z podwójną warstwą zwilżonych ręczników papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
4
Wlać bulion przez sito do garnka 5-do 6-quart, naciskając mocno i odrzucając ciała stałe. Powrót bulionu na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
5
Zwilżonymi dłońmi delikatnie uformuj schłodzoną mieszaninę Macy w mniej więcej 1-calowe kulki, delikatnie upuszczając je do gotującej się zupy, tak jak uformowano (powinno to dać około 20 kulek Macy; w razie potrzeby zwilż ręce, aby zapobiec przyklejeniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
ZupaZupa
6
Dusić kulki matzoh, pokryte, aż po prostu gotowane przez, o 45 protokół (do testu: połowę jedną kulkę matzoh. Powinien mieć jednolicie wilgotne wnętrze; jeśli nie jest gotowany, będzie suchy w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
7
Marchewkę i kurczaka wymieszać z gorącą zupą do ogrzania przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
Cały KurczakCały Kurczak
ZupaZupa
8
Dekoruj gałązkami koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
1
* Zupę (z kulkami Macy) można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
ZupaZupa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn