Wiosenne Zielone Risotto Z Karczochami

Wiosenne Zielone Risotto Z Karczochami
Wiosenne zielone Risotto z karczochami to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 798 kalorii. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz ryż arborio, gotujący się kurczak, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wiosenne Zielone Risotto, Wiosenne Zielone Risotto, oraz Wiosenne Zielone Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Oliwę z oliwek i masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać pory i koper włoski i saute przez 5 do 7 protokół, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4
Dodaj ryż i mieszaj przez minutę, aby płaszcz z warzywami, olejem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodać białe wino i dusić na małym ogniu, ciągle mieszając, aż większość wina zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać bulion z kurczaka, 2 chochle na raz, mieszając prawie stale i czekając na wchłonięcie bulionu przed dodaniem kolejnych. Proces ten powinien trwać od 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
W międzyczasie przeciąć szparagi po przekątnej na długości 1 cala i odrzucić twarde końce. Blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 4 do 5 minut, aż do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Odcedzić i natychmiast schłodzić w lodowatej wodzie. (Jeśli używasz świeżego groszku, blanszuj je we wrzącej wodzie przez kilka minut, aż skrobia zniknie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
9
Gdy risotto gotuje się przez 15 minut, odcedzić szparagi i dodać je do risotto z groszkiem, karczochami, skórką z cytryny, 1 łyżką soli i 1 1/2 łyżeczki pieprzu. Kontynuuj gotowanie i dodawanie bulionu, mieszając prawie stale, aż ryż będzie miękki, ale nadal jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Gdy risotto jest gotowe, wyłączyć ogień i wymieszać z mascarpone, parmezanem, sokiem z cytryny i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
MascarponeMascarpone
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
11
Podawać na gorąco z posypką szczypiorku i więcej parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki). Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn