Wiosenna Paella Warzywna

Wiosenna Paella Warzywna
Przepis Wiosenna Paella warzywna może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na $3.04 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Wiosenno-Warzywna Paella, Wiosenna Paella Warzywna, oraz Wiosenna Paella Warzywna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wrzuć Cebulki kopru włoskiego, marchew, rzepa, ziemniaki i 1/4 szklanki oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
3
Przenieść do dużych obręczy blachy do pieczenia. Pieczeń do miękkości i brązowy wokół krawędzi, o 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Drobno zmielić 1/4 szklanki pietruszki i czosnku razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
5
Przenieść do małej miski. Wymieszać z papryką, szafranem i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
SzafranSzafran
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cebulę i smażyć na miękko, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Dodaj pomidory; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
9
Dodać mieszankę ryżu i pietruszki; wymieszać 2 minuty. Wymieszać bulion, wodę i wino; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wymieszaj szparagi, fasolę garbanzo i prażone warzywa. Zwiększyć ciepło do średnio-niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, często mieszając, około 20 minut. Doprawić paellę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CiecierzycaCiecierzyca
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
WinoWino
10
Przełożyć na duży talerz.
11
Posypać liśćmi kopru włoskiego i pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski

Składniki

5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż arborio lub średnioziarnistyryż arborio lub średnioziarnisty454Orzechy dowolne (posiekane)szparagi, przycięte, pokrojone na kawałkiszparagi, przycięte, pokrojone na kawałki340Orzechy dowolne (posiekane)marchewki dziecięce (z około 4 pęczków), przycięte, obranemarchewki dziecięce (z około 4 pęczków), przycięte, obrane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola garbanzo w puszkach odsączona (ciecierzyca)fasola garbanzo w puszkach odsączona (ciecierzyca)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino2largesświeże Cebulki kopru włoskiego (łącznie około 1 1/2 funta), przycięte, każda pokrojona na 8 klinów; 2 łyżki posiekanych liści zarezerwowaneświeże Cebulki kopru włoskiego (łącznie około 1 1/2 funta), przycięte, każda pokrojona na 8 klinów; 2 łyżki posiekanych liści zarezerwowane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1cebula posiekanacebula posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula4pomidory śliwkowe, posiekane, nasiona i soki zastrzeżonepomidory śliwkowe, posiekane, nasiona i soki zastrzeżone227Orzechy dowolne (posiekane)1 1/2-calowe młode ziemniaki o czerwonej skórce, o połowę1 1/2-calowe młode ziemniaki o czerwonej skórce, o połowę11 funt cukinii,nitki szafranowe, kruszonenitki szafranowe, kruszone11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych227Orzechy dowolne (posiekane)rzepa, obrana, pokrojona na kawałki 3/4 cala (około 1 1/2 szklanki)rzepa, obrana, pokrojona na kawałki 3/4 cala (około 1 1/2 szklanki)397Orzechy dowolne (posiekane)Napój Soy Dream (oryginalny smak) lub mlekoNapój Soy Dream (oryginalny smak) lub mleko4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Protos Organic Tempranillo z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Protos Organic Tempranillo
Protos Organic Tempranillo
Jasny wiśniowy kolor z fioletową obwódką. Świeże, gdzie Czarne i czerwone jagody mieszają się z pikantnymi, lekko prażonymi nutami i kakao z beczki. Bardzo gładkie i jedwabiste w dotyku, zrównoważone i miękkie taniny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia80
Magazyn