Wietnamskie Fajitas (bo Nuong Xa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, sos rybny, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Wietnamskie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla-Canh Ga Nuong, Wietnamski Grillowany kurczak z makaronem z wermiszelem (Bun Ga Nuong), oraz Peppery Grillowane Krewetki (Tom Nuong Toi Xan Ot).
Instrukcje
1
Pokrój stek po przekątnej ziarna na 16 (1/8-do 1/4-cala grubości) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
2
W dużej misce wymieszać 2 łyżki cukru i 5 kolejnych składników.
Dodaj mięso, mieszając, aby płaszcz. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Usuń mięso z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
6
Grill flank steak plastry na średnim ogniu (350 do 400), odkryte, 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Przykryj folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Kasztany Wodne, Julienne
7
Wymieszać 1 1/4 szklanki gorącej wody, sos rybny, 1/3 szklanki cukru i ocet, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/3 szklanki marchewki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Wlać gorącą wodę na głębokość 1 cala w dużym płytkim naczyniu. Zanurz 1 sajgonki w gorącej wodzie na krótko, aby zmiękczyć; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki Sajgonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki marchewki, kiełki fasoli, a następnie 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Umieścić 1 plasterek wołowiny z jednej strony opakowania; top z 1/3 szklanki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Umieścić około 1/3 szklanki mieszanki kiełków fasoli na sałacie na opakowaniu. Złóż boki owijki nad nadzieniem i zwiń, w stylu jelly-roll.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą Perłą
12
Podawać z mieszanką sosu rybnego do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
13
Uwaga: przygotuj świeżą trawę cytrynową, tak jak zieloną cebulę-oderwij zewnętrzną warstwę, Usuń koniec korzenia i użyj białej części. Sos rybny i papier ryżowy można znaleźć w alejce etnicznych żywności w większości sklepów spożywczych.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.