Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)

Wietnamski Fajitas (Bo Nuong Xa)
Wietnamskie Fajitas (bo Nuong Xa) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, sos rybny, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Wietnamskie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla-Canh Ga Nuong, Wietnamski Grillowany kurczak z makaronem z wermiszelem (Bun Ga Nuong), oraz Peppery Grillowane Krewetki (Tom Nuong Toi Xan Ot).

Instrukcje

1
Pokrój stek po przekątnej ziarna na 16 (1/8-do 1/4-cala grubości) plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
2
W dużej misce wymieszać 2 łyżki cukru i 5 kolejnych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj mięso, mieszając, aby płaszcz. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Usuń mięso z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Stek posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
6
Grill flank steak plastry na średnim ogniu (350 do 400), odkryte, 2 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia. Przykryj folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Wymieszać 1 1/4 szklanki gorącej wody, sos rybny, 1/3 szklanki cukru i ocet, aż cukier się rozpuści. Wymieszać w 1/3 szklanki marchewki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Wlać gorącą wodę na głębokość 1 cala w dużym płytkim naczyniu. Zanurz 1 sajgonki w gorącej wodzie na krótko, aby zmiękczyć; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Połączyć pozostałe 2/3 szklanki marchewki, kiełki fasoli, a następnie 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
10
Umieścić 1 plasterek wołowiny z jednej strony opakowania; top z 1/3 szklanki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Umieścić około 1/3 szklanki mieszanki kiełków fasoli na sałacie na opakowaniu. Złóż boki owijki nad nadzieniem i zwiń, w stylu jelly-roll.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Podawać z mieszanką sosu rybnego do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
13
Uwaga: przygotuj świeżą trawę cytrynową, tak jak zieloną cebulę-oderwij zewnętrzną warstwę, Usuń koniec korzenia i użyj białej części. Sos rybny i papier ryżowy można znaleźć w alejce etnicznych żywności w większości sklepów spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Eliksir GEliksir G
Sos RybnySos Rybny
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 krople sosu sojowego3 krople sosu sojowego2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarta marchewka, podzielonastarta marchewka, podzielona11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana1ogórek, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki 1/8-x 2-caloweogórek, obrany, zaszczepiony i pokrojony w zapałki 1/8-x 2-calowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos rybnysos rybny454Orzechy dowolne (posiekane)stek z flankistek z flanki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1głowysałata lodowa lub sałata z zielonych liści, rozdrobnionasałata lodowa lub sałata z zielonych liści, rozdrobniona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana trawa cytrynowaposiekana trawa cytrynowa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże plastry ananasa, pokrojone w 1/8-x 2-calowe zapałkiświeże plastry ananasa, pokrojone w 1/8-x 2-calowe zapałki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ocet winny ryżowyocet winny ryżowy11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych166-calowe(6 cali) papier ryżowy sajgonki (bánh tráng)(6 cali) papier ryżowy sajgonki (bánh tráng)796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGorąca wodaGorąca woda

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn