Warstwowa zapiekanka z wołowiny
Warstwowa zapiekanka z wołowiną może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Za 75 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 8 g białka i 6 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, marchwi, sera topionego i cebuli. Jest idealna na jesień. Ten przepis przygotowało 8 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 71%. Aby zapoznać się z podobnymi przepisami, wypróbuj warstwową zapiekankę z wołowiną i ziemniakami, warstwową zapiekankę z wołowiną ziemniaczaną i warstwową zapiekankę z mieloną wołowiną i makaronem.
Instrukcje
W natłuszczonym 13-calowym. x 9 cali naczyniu do pieczenia, ułóż warstwami ziemniaki, kukurydzę, zieloną paprykę, cebulę i marchewkę. Rozdrobnij wołowinę na warzywach.
Na wierzch polej sosem pomidorowym.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 2 godziny lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe, a termometr wskaże 160°.
Przed podaniem odstawić na 10 minut.
Warstwową zapiekankę z wołowiną można podzielić na dwa naczynia do pieczenia o pojemności 1-1/2 litra.
Jedną zapiekankę upiecz już teraz, a drugą zamroź na kolejny posiłek. Zapiekankę można zamrażać do 3 miesięcy.
Aby użyć mrożonej zapiekanki: Rozmrozić w lodówce przez noc.
Piec zgodnie z instrukcją.
Przed podaniem posypać serem.