Wakacyjna Zupa Tortellini
Wakacyjna Zupa Tortellini to danie główne na 8 osób. Jedna porcja zawiera 577 kalorii, 57 g białka i 27 g tłuszczu. Za 3,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga świeżego parmezanu, szpinaku, oliwy z oliwek i pancetty. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest idealna na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 49% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa Tortellini (Tortellini en Brodo), Zupa Tortellini i Kielbasa (czyli nasza ulubiona zupa) i Zupa Tortellini.
Instrukcje
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj pancettę. Gotuj, aż będzie chrupiący.
Dodaj cebulę; gotować 3-4 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać bulion i przyprawę włoską; doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
W międzyczasie ugotuj tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Do zupy dodaj ugotowane tortellini. Dodaj posiekane pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodać szpinak i smażyć tylko do momentu, aż zwiędnie. Doprawić solą i pieprzem.