Veggie Thai red curry

Veggie Thai red curry
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepisy do skrzynki receptury, Veggie Thai red curry może być przepis należy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Wiele osób naprawdę lubi to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 260 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz szalotki, olej roślinny, chilli i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 99%. Spróbuj thai red curry, jak zrobić warzywa thai red curry, Tajska Zupa Warzywna Curry, oraz Tajska Zupa Warzywna Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Whizz składniki pasty w robocie kuchennym. Marynować tofu w 2 łyżki sosu sojowego, sok 1 limonka i posiekane chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Podgrzać połowę oleju na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać 3-4 łyżki pasty i smażyć przez 2 min. Mleko kokosowe wymieszać ze 100 ml wody, cukinią, bakłażanem i pieprzem i gotować przez 10 minut, aż stanie się prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odcedzić tofu, osuszyć, a następnie podsmażyć w pozostałym oleju na małej patelni, aż uzyska złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Do curry dodać grzyby, cukier i większość bazylii, następnie doprawić cukrem, pozostałym sokiem z limonki i sosem sojowym. Gotować przez 4 min, aż grzyby będą miękkie, następnie dodać tofu i ciepła przez. Rozsypać pokrojonym w plasterki chilli i bazylią i podawać z ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn