Ugotuj książkę: pleciona Wołowina z anchois i oliwkami
Gotuj książkę: pleciona Wołowina z anchois i oliwkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz center-cut wołowiny pieczeń polędwica przetargu, pieprz, oliwki kalamatan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: sałatka jajeczna z anchois, gorącą wędzoną papryką i pomidorem, Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki, oraz Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sardele zmiażdżyć na pastę w moździerzu (lub pulsować w robocie kuchennym). Połowę oliwek posiekać i zmiażdżyć razem z anchois.
Pokrój filet wzdłuż na 3 długie paski, zatrzymując się 1 cal od końca.
Rozprowadzić mieszankę sardeli równomiernie po jednej stronie każdego paska. Oplot mięso szczelnie, wiążąc go mocno razem na końcu sznurkiem kuchennym. Użyj dłoni, aby spłaszczyć warkocz do równej grubości, a następnie wepchnij z powrotem anchois farsz do warkoczy.
Mięso posmarować 1 łyżką oliwy z oliwek.
Posmaruj chapa (płaski kawałek żeliwa ustawiony nad ogniem) lub dużą żeliwną patelnię z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i podgrzewaj na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy na powierzchni.
Dodać wołowinę i gotować bez ruchu przez 10 minut, lub aż będzie ładnie rumiane na pierwszej stronie. Obrócić mięso i zapiekać po drugiej stronie przez około 6 minut-mięso powinno być dość rzadkie. Kontynuuj obracanie i gotowanie mięsa, aż wszystkie boki są wysmarowane i odbywa się do smaku.
Przenieś mięso na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut.
W międzyczasie lekko zmiażdżyć Pozostałe oliwki i umieścić obok mięsa. Soki będą działać razem.
Zdjąć sznurek, pokroić wołowinę w grube plasterki i doprawić pieprzem.
Podawać z oliwkami i sokami.