Ugotuj książkę: Jerk Chicken
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj gotować książkę: Jerk Chicken a try. Ten przepis służy 10. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 135 kalorii, 22g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Jeśli masz gałkę muszkatołową, pierś z kurczaka, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Jerk Pork, Ugotuj książkę: kurczak cytrynowy, oraz Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj przyprawę jerk: zmiel tosty jagody ziela angielskiego, cynamon i gałkę muszkatołową na proszek w młynku do przypraw.
Przenieść proszek do robota kuchennego i dodać szalotki, cebula, chile, sól, pieprz, i rum. Proces do postaci gęstej pasty.
Potrzyj przyprawę jerk nad kurczakiem; grilluj* przez 3 minuty z każdej strony. Kontynuuj gotowanie piersi na stojaku w patelni do pieczenia w piekarniku 191° (190°C), aż osiągną temperaturę wewnętrzną165 (74°C), około 15 minut.