Tuńczyk sojowy z zacierem wasabi

Tuńczyk sojowy z zacierem wasabi
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pescatariańskie przepisy do pudełka z przepisami, tuńczyk sojowy z mash wasabi może być przepis, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 375 kalorii, 32G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.53 za porcję. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać spring onion, ziemniaki, steki z tuńczyka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wasabi Homar Mash, Wegetariańskie ~ ciasta z masą Groszkową Wasabi, oraz Nasiona Dyni Sojowej Wasabi.

Instrukcje

1
Wymieszać sos sojowy, ocet i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2
Zalać tuńczyka i marynować przez co najmniej 20 minut lub do 2 godzin w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Umieść ziemniaki na patelni z lekko osoloną wrzącą wodą, a następnie gotuj przez 10-15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dobrze spuścić.
5
Podgrzać mleko na patelni i wymieszać z wasabi, włożyć ziemniaki na patelnię, następnie rozgnieść, aż będą gładkie. Wymieszać przez dymkę i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
WasabiWasabi
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Rozgrzać patelnię z nieprzywierającą patelnią, aż do palenia na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Wyjąć tuńczyka z marynaty. Gotować na patelni przez 2-3 min z każdej strony, aż usmażone na zewnątrz, ale nadal różowy wewnątrz. Ugotować szeroką lub sojową fasolę zgodnie z instrukcją pakowania, a następnie podawać razem z tuńczykiem i zacierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SojaSoja
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia52
Magazyn