Tuńczyk Pita topi się

Tuńczyk Pita topi się
Tuna Pita Melts to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 173 kalorie. Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka soli, przyprawy ogórkowej, sera cheddar i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis przygotowało 19 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tuna Melts, Tuna Melts i Tuna Melts.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wiśnie, Do PodaniaWiśnie, Do Podania
2
Ułóż całe chleby pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 GałązkiDrobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 Gałązki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z CukremTubki) Schłodzone Ciasto Na Ciasteczka Z Cukrem
3
Piec przez 5 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wiśnie, Do PodaniaWiśnie, Do Podania
4
W średniej misce wymieszaj tuńczyka, majonez, przyprawę, koper i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Falbaniaste WykałaczkiFalbaniaste Wykałaczki
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
KoperKoper
1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby1 Szklanka Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I/lub Cukier Puder Do PodaniaBita śmietana I/lub Cukier Puder Do Podania
5
Rozłóż równą ilość mieszanki tuńczyka na każdym chlebie pita. Na tuńczyku ułóż krążki pomidorów i posyp tartym serem Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Ser CheddarRozdrobniony Ser Cheddar
Drobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 GałązkiDrobno Posiekane Liście świeżej Mięty, 4 Gałązki
Trochę Masła Do Natłuszczenia Patelni (9x Jest Idealne)Trochę Masła Do Natłuszczenia Patelni (9x Jest Idealne)
1 Dojrzały Pomidor, Pokrojony W Małą Kostkę1 Dojrzały Pomidor, Pokrojony W Małą Kostkę
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
6
Piec przez 5 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż ser się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Pomidorowo-chipotleSalsa Pomidorowo-chipotle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wiśnie, Do PodaniaWiśnie, Do Podania

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Iron Horse Wedding Cuvee. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn