Tuńczyk Pieprzowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieprzowy tuńczyk może być świetny przepis, aby spróbować. Na 6,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz oliwę z oliwek, ziarna pieprzu, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Tuńczyk Z Pieprzem, Filety Z Tuńczyka Z Pieprzem, oraz Steki z dębowego pieprzu z tuńczykiem z pomarańczowym majonezem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z czosnkiem i gotować 1 minutę.
Dodaj wino, karczochy, i kapary; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować 5 protokół. Wymieszać pomidory i 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i gotować około 3 protokół lub tylko do czasu pomidory zwiędną.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki. Tymczasem rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać pozostałe 2 łyżeczki oleju.
Posypać tuńczyka pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Umieść tuńczyka na patelni i gotować 2 do 4 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wlać: Chad Ellegood, dyrektor wina Tru w Chicago, poleca Cavalchina Bardolino Chiaretto lub Alma de Blanco Godello Monterrei, aby podkreślić odważne śródziemnomorskie smaki tego dania. Cavalchina to świeża róża z północno-wschodnich Włoch, która oferuje połączenie kwiatów owocowych i lekkich jagód. Alma de Blanco jest wytwarzana z winogron Godello, które pochodzą z północno-zachodniej Hiszpanii i uzupełniają jej wysoką kwasowość dojrzałymi cytrusowymi smakami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.