Tsukune (Japońskie Klopsiki Z Kurczaka)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Tsukune (Japońskie klopsiki z kurczaka). Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 262 kalorie, 23G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś dolno-sodowy sos sojowy, białko jaja, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Tsukune (Japońskie Klopsiki Z Kurczaka), Japońskie Klopsiki Z Kurczaka (Tsukune), oraz Tsukune (Japońskie Klopsiki Z Kurczaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować klopsiki, podgrzej małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać grzyby, 1 łyżka mielonego imbiru i 1 łyżka czosnku; podsmażyć 2 minuty.
Dodać sherry; gotować 3 minuty lub aż płyn odparuje i grzyby są miękkie.
Umieścić mieszaninę grzybów i miso w mini chopper; puls 10 razy lub aż bardzo drobno posiekane.
Mieszankę grzybową, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, Pozostałe 1 1/2 łyżeczki czosnku, kurczaka, a następnie 6 składników (przez białko jaja) w misce. Uformuj mieszankę na 36 (1-calowe) klopsiki. Nawlecz 3 klopsiki na każdy z 12 (6-calowych) płaskich bambusowych szaszłyków. Schłodzić przez 30 minut.
Aby przygotować sos, połącz mirin, sos sojowy, cukier i ocet w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 3 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszaj sok, 2 łyżeczki startego imbiru i serrano. Rezerwa 2 łyżki sosu.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść 6 szaszłyków na patelni; gotować 9 minut, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Zdjąć z patelni; połowę sosu posmarować klopsikami. Powtórz procedurę z pozostałymi 6 szaszłykami i sosem.
Posypać sezamem; podawać z 2 łyżkami sosu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Nazwany na cześć ich babci, Hope Marguerite Beaumont, ten sfermentowany i dojrzewający w beczce Chenin Blanc jest zawsze elegancki i złożony. Zwycięzca czterech półmisków 5 Gwiazdek, jest postrzegany jako jeden z porównawczych win Chenin w Republice Południowej Afryki.