Truskawkowe Ciasto Z Rabarbarem
Truskawkowe ciasto z rabarbarem wymaga z grubsza 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 94 grosze za porcję. Ten deser ma 339 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. 682 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać unbaked pie crust, gałka muszkatołowa, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Rabarbar & truskawkowa kruszonka z kremem, Kompot truskawkowo-rabarbarowy z miodowym kremem, oraz Cytrynowe naleśniki kardamonowe z kremem truskawkowo-rabarbarowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Miejsce roll-out pie crust w 9-calowy talerz ciasto i ustawić na blasze wyłożonej pergaminem lub silikonową matą do pieczenia.
Połącz rabarbar i truskawki w misce; przenieś do skorupy ciasta, równomiernie rozprowadzając.
W średniej misce ubić jajka, cukier, mleko, mąkę i gałkę muszkatołową. Powoli wlać nadzienie na mieszaninę rabarbaru, aż tylko osiągnie górną krawędź Skórki. Masło pokrojone w kostkę rozsypać równomiernie na wierzchu nadzienia. Lekko dotknij i potrząśnij blachą do pieczenia, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Ciasto przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec, obracając do połowy, aż rabarbar będzie miękki i krem jest ustawiony, około 1 godziny.
Wymieszać dżem truskawkowy i wodę w małej misce; podgrzać w kuchence mikrofalowej, aż się ogrzeje, około 15 sekund. Polewamy wierzch ciasta mieszanką dżemu i odstawiamy do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.