Touchdown Chili

Touchdown Chili
Przepis Touchdown Chili może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 951 kalorii, 47g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ancho chiles, mielona wołowina chuck, piwo lager i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Touchdown Chili, Pikantne Touchdown Chili, oraz Curt ' s Five Alarm Touchdown Chili Con Carne With Beans dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ancho i guajillo chiles w małym rondlu i przykryj wywarem. Doprowadzić do niskiego wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego i gotować delikatnie 10 do 15 minut. Puree i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz GuajilloPieprz Guajillo
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
W międzyczasie rozgrzej olej w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodaj chorizo i zacznij renderować tłuszcz. Pat wołowinę suchą ręcznikiem papierowym i posypać solą i czarnym pieprzem przed dodaniem do holenderskiego piekarnika z Worcestershire. Gotować, aż na wołowinie rozwinie się ładny chrupiący brąz (sól pomaga zrobić ładną skórkę na mięsie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać kolendrę, kminek, oregano, goździki, cynamon, czosnek, chile i cebula i gotować, aż cebula będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
5
Wlać piwo, aby odgazować patelnię, skrobając wszelkie brązowe kawałki, które nagromadziły się na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać suszone chili puree, masa harina i miód. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aby zagęścić i rozwinąć smak, 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Podawać z dodatkami do wyboru.

Składniki

3suszone chili ancho, łodygi i nasionasuszone chili ancho, łodygi i nasiona7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowybulion wołowy340Orzechy dowolne (posiekane)ciemne piwo typu lager, np. Negra Modelociemne piwo typu lager, np. Negra Modelo2suszone guajillo lub pasilla chiles, łodygi i nasionasuszone guajillo lub pasilla chiles, łodygi i nasiona454Orzechy dowolne (posiekane)świeże Meksykańskie chorizo, usunięte osłonki lub 1/3 funta boczku, drobno posiekanegoświeże Meksykańskie chorizo, usunięte osłonki lub 1/3 funta boczku, drobno posiekanego1zostawićKolendraKolendra1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i gruby czarny pieprzSól koszerna i gruby czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra (około palmy)kolendra (około palmy)3(zima)masa harina lub mączka kukurydzianamasa harina lub mączka kukurydziana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kminek (około palmy)kminek (około palmy)4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany680Orzechy dowolne (posiekane)mielona wołowina chuck (zapytaj rzeźnika o grubą mieloną)mielona wołowina chuck (zapytaj rzeźnika o grubą mieloną)0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny wapienneKliny wapienne6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySer Manchego lub Monterey Jack, rozdrobnionySer Manchego lub Monterey Jack, rozdrobniony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej roślinny lub oliwa z oliwekolej roślinny lub oliwa z oliwek1Dużecebula posiekanacebula posiekana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyCebula mielona surowaCebula mielona surowa2(może być lub przeglądać)Meksykańskie oregano (ok. 1/2 palmy)Meksykańskie oregano (ok. 1/2 palmy)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPepitasPepitas1świeże czerwone Fresno lub Jalapeno chile, sadzone i posiekane, lub pokrojone w plastry z nasion na dodatkowe ciepłoświeże czerwone Fresno lub Jalapeno chile, sadzone i posiekane, lub pokrojone w plastry z nasion na dodatkowe ciepło6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKwaśna śmietanaKwaśna śmietana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZmiażdżona tortilla lub inne chipsy, takie jak FritosZmiażdżona tortilla lub inne chipsy, takie jak Fritos596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSos WorcestershireSos Worcestershire6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMarynowane pokrojone jalapenos lub posiekane giardiniera mixMarynowane pokrojone jalapenos lub posiekane giardiniera mix

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn