Toskański gulasz wieprzowy

Toskański gulasz wieprzowy
Potrzebujesz dania głównego bez nabiału? Toskański gulasz wieprzowy może być spektakularnym przepisem, który warto wypróbować. Za 1,72 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 27 g białka i 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Mieszanka nasion kopru włoskiego, ząbków czosnku, oregano i garści innych składników wystarczy, aby przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 45 minut. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 54%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Toskański gulasz z owoców morza, Toskański gulasz Portobello i Toskański gulasz Portobello.

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż wieprzowinę na oleju; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej2 Szklanki Mrożonej Mieszanki Warzywnej Do Smażenia Papryki, Rozmrożonej
Mrożona Paprykowa Mieszanka Warzywna Do Smażenia, RozmrożonaMrożona Paprykowa Mieszanka Warzywna Do Smażenia, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przenieś do 5-kwartowego. powolna kuchenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
3
Dodać pomidory, bulion, mieszankę warzywną, wino, marmoladę, czosnek, oregano, nasiona kopru włoskiego, pieprz i płatki pieprzu według uznania. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa MieszaneWarzywa Mieszane
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj do gulaszu. Przykryj i gotuj na wysokim ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz
5
Jeśli chcesz, podawaj z fettuccine.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Waterbrook Reserve Cabernet Sauvignon z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Rezerwat Waterbrook Cabernet Sauvignon
Po aromatach kakao i ciemnych owoców następują dębowe aromaty owocowe, takie jak czarne plubs. Zdrowe połączenie tanin i zrównoważona kwasowość sprawiają, że wino jest pełne, z długim, utrzymującym się finiszem, w którym ujawniają się aromaty kawy, porzeczki, skóry i przypraw.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn