Tort Truflowy

Tort Truflowy
Tort truflowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieczenia czekolady, masło, vanillan ekstrakt, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tort Czekoladowo-Truflowy, Serduszko Sacher Torte z topem truflowym, oraz Czekoladowa mżawka i tort truflowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350°. Dolna linia smarowanego 9-in. springform patelnia z pergaminem; papier tłusty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
W kuchence mikrofalowej roztopić czekoladę i masło; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Lekko schłodzić. W małej misce wymieszaj pekany i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W dużej misce ubijaj jajka, aż staną się pieniste; stopniowo dodawaj cukier, ubijając 4-5 minut lub aż mieszanina potroi się w objętości. Stopniowo ubić w mieszaninie czekolady i wanilii. Złożyć w mieszaninie orzechów pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przełożyć na przygotowaną patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec 30-35 minut lub do momentu, aż ciasto wróci po delikatnym dotknięciu. Schłodzić na stojaku z drutu 15 minut. Uruchom nóż po bokach patelni; usuń obręcz z patelni. Odwróć ciasto na stojak z drutu; ostrożnie usuń dno patelni i papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
Na ganache, umieścić czekoladę w małej misce. W małym rondlu, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Polać czekoladą; wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z masłem. Przechowywać w lodówce, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Ułożyć ciasto na talerzu.
9
Wlać ganache na ciasto i szybko rozprowadzić na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Napełnij plastikową torbę bezpieczną dla żywności roztopioną białą czekoladą; Wytnij mały otwór w jednym rogu torby. Rury cienkie linie poziome 1 w. osobno nad ganache. Użyj ostrego noża, aby narysować kąty proste w poprzek linii rur. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn