Brazylijski gulasz rybny (Moqueca de Peixe) jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.13 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów, zielona cebula, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brazylijski Gulasz Rybny (Moqueca De Peixe), Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny, oraz na Moqueca (Brazylijski gulasz rybny) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć pierwsze 6 składników w dużej misce; wrzucić do herbu. Marynować w lodówce 30 minut.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj cebulę, papryka, zielona cebula, czosnek, i liść laurowy; gotować 6 protokół, mieszając od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać pomidora i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Zielona Cebula
Liście Laurowe
Czosnek
Pomidor
Cebula
4
Dodaj 1/4 Puchar kolendry, sok z małży, i bulion. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Liście Laurowe
Kolendra
Bulion
5
Umieść jedną trzecią mieszanki warzywnej w blenderze i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać puree mieszaniny warzyw na patelnię. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać mleko kokosowe i pieprz czerwony do puree mieszanki warzywnej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Papryka Czerwona
Warzywa
8
Dodaj mieszankę rybną; gotować 3 minuty lub aż ryba zostanie wykonana.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.