Brazylijski gulasz rybny (Moqueca de Peixe)

Brazylijski gulasz rybny (Moqueca de Peixe)
Brazylijski gulasz rybny (Moqueca de Peixe) jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $8.13 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów, zielona cebula, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brazylijski Gulasz Rybny (Moqueca De Peixe), Moqueca-Brazylijski Gulasz Rybny, oraz na Moqueca (Brazylijski gulasz rybny) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 6 składników w dużej misce; wrzucić do herbu. Marynować w lodówce 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodaj cebulę, papryka, zielona cebula, czosnek, i liść laurowy; gotować 6 protokół, mieszając od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać pomidora i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Zielona CebulaZielona Cebula
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
CebulaCebula
4
Dodaj 1/4 Puchar kolendry, sok z małży, i bulion. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
Liście LauroweLiście Laurowe
KolendraKolendra
BulionBulion
5
Umieść jedną trzecią mieszanki warzywnej w blenderze i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać puree mieszaniny warzyw na patelnię. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać mleko kokosowe i pieprz czerwony do puree mieszanki warzywnej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
WarzywaWarzywa
8
Dodaj mieszankę rybną; gotować 3 minuty lub aż ryba zostanie wykonana.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Posypać 1/4 szklanki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami411Orzechy dowolne (posiekane)beztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona świeża kolendra, podzielonamielona świeża kolendra, podzielona2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone5ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana zielona paprykadrobno posiekana zielona papryka1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona zielona cebula (ok. 1 pęczek)mielona zielona cebula (ok. 1 pęczek)0(może być lub przeglądać)pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony680Orzechy dowolne (posiekane)filet z okonia morskiego lub halibuta, pokrojony w paski o szerokości 1/2 calafilet z okonia morskiego lub halibuta, pokrojony w paski o szerokości 1/2 cala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekkie mleko kokosowelekkie mleko kokosowe796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych680Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany pomidor (ok. 2 duże)posiekany pomidor (ok. 2 duże)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn