The ultimate makeover: Onion tart
The ultimate makeover: Onion tart takes around 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 1,15 zł za porcję, dostajesz Hor d ' oeuvre, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 109 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mąkę samowyzwalającą, jogurt naturalny, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ostateczny makijaż: tarta cytrynowa, The ultimate makeover: francuska zupa cebulowa, oraz The Ultimate Onion Tart.
Instrukcje
Cebulę pokroić na małe, cienkie kawałki w kształcie klina.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej, najlepiej nieprzywierającej, podsmażonej lub głębokiej patelni. Cebulę wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez około 20 min. Mieszaj tylko od czasu do czasu, aby mogły gotować dość niezakłócone i karmelizować pod spodem. Po zakończeniu powinny być dobrze karmelizowane i lepkie.
W międzyczasie przygotuj bazę.
Rozgrzać piekarnik do 190C / 170C wentylator / gaz 5 i umieścić w blasze do pieczenia.
Mąkę i masło umieścić w misce ze szczyptą soli i pocierać palcami, aż będzie przypominał szorstkie okruchy.
Wymieszać jogurt z mlekiem, wlać do mieszanki mąki i krótko połączyć nożem, aż ciasto się połączy.
Wyjmij z miski i delikatnie naciśnij razem, aby utworzyć kulkę. Nie przepracuj mieszaniny.
Ciasto rozwałkować cienko na lekko posypanej mąką powierzchni i wyłożyć na 23 cm okrągłą, karbowaną, luźną puszkę o głębokości około 2,5 cm, dociskając palcami do fletów. Posadź puszkę. Jeśli ciasto jest trochę lepkie, odkurz palce w mące.
Jajka ubić w średniej misce, następnie wymieszać z crme frache, tymiankiem, musztardą i przyprawami. Łyżką i połową cebuli rozłożyć na wyłożoną podstawą, doprawić pieprzem, a następnie rozsypać na pół sera.
Na wierzch wlać masę jajeczną, następnie rozsypać resztę cebuli i sera. Posadź puszkę na gorącej blasze i piecz przez 25-30 minut, aż baza i nadzienie zostaną ugotowane.
Wyjąć i ostudzić przez około 10 minut, następnie wyjąć z puszki i podawać na świeżo i ciepło.