Thai Peanut Chicken Noodle Soup może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 542 kalorie. Jeśli masz kurkumę, pasta curry, dyni i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajska zupa z kurczaka orzechowego i makaronu Ramen, Tajska zupa z krewetkami i orzechami, oraz Tajska Zupa Z Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać grubą część z góry puszki mleka kokosowego w dużym rondlu na średnim ogniu, dodać pastę curry i niech skwierczą, aż pachnące, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mleko kokosowe, rosół z kurczaka, kurczak, słodkie ziemniaki,masło orzechowe, tamarynd, sos rybny, cukier i kurkuma, doprowadzić do wrzenia zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane i słodki ziemniak jest miękka, o 15-20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
(np. Batonik Crunch)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Sos Rybny
Tamarynd
Kurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Kurczaka wyjąć z zupy, posiekać lub pokroić w plasterki i opcjonalnie puree bataty z mikserem ręcznym przed powrotem kurczaka do zupy.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 32 dolarów za butelkę.