Tartaletki Żurawinowo-Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Tartlets z żurawiną i pomarańczą. Ten przepis służy 72 i kosztuje 11 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 59 kalorii. Mieszanka skrobi kukurydzianej, orzechy włoskie, sos żurawinowy z całych jagód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tartaletki żurawinowo-gruszkowe z lodami żurawinowymi, Tartaletki Wiśniowo-Żurawinowe, oraz Tartaletki Miodowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż ciasto francuskie; zwiń każdy arkusz w 10-calowy. kwadrat.
Pokrój każdy na 36 kwadratów. Delikatnie wciśnij kwadraty do nasmarowanych miniaturowych muffinek.
Piec w temperaturze 375° przez 10 minut. Używając końca drewnianego uchwytu łyżki, wykonaj 1/2 cala. wcięcia w środku każdego.
W małej misce połącz ser, cukier, żurawinę, jajko i skórkę pomarańczową.
Umieść około 1 łyżeczki nadzienia w każdej filiżance muffinki.
Posypać orzechami włoskimi.
Piec przez 6-8 minut lub do złotego koloru. Chłodzić całkowicie na stojakach z drutu.
Do polewy, w małym rondlu, połączyć sos żurawinowy i 3 łyżki wody.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę, aż będzie gładka; stopniowo mieszaj do mieszanki żurawinowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1 minutę lub aż zgęstnieje. Łyżka na tartlets.