Tartaletki z łososia wędzonego i porów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj tartlety z wędzonym łososiem i porem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 23 kalorie. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka porów, masła, ciasta filo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Tarta Z Wędzonym Łososiem I Krewetkami, Zupa z pora i kopru włoskiego z wędzonym łososiem, oraz Łosoś wędzony, Por i koperek Frittata.
Instrukcje
W małej misce, połączyć roztopione masło i oliwę z oliwek. Lekko posmaruj dwie 12-kubkowe puszki mini-muffin odrobiną mieszanki maślano-olejowej.
Połóż arkusz ciasta filo na powierzchni roboczej i lekko posmaruj odrobiną mieszaniny maślano-olejowej. Top z pozostałych 2 arkuszy phyllo Szczotkowane mieszaniną maślano-olejową.
Używając 2,5-calowego okrągłego noża do biszkoptów, Wytnij 24 kulki. Wciśnij obrusy, z masłem do góry, do kubków na muffinki.
Piec około 4 minut, lub do złotego i chrupiące; nie pozwól, filo spalić.
Niech filiżanki phyllo lekko ostygną, a następnie ostrożnie przenieść do stojaka, aby całkowicie ostygnąć.
Roztopić pozostałą 1 łyżeczkę masła na dużej patelni.
Dodać pory oraz dużą szczyptę soli i pieprzu. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, do miękkości, ale nadal lekko zielony, 8 do 10 protokół.
Tuż przed podaniem łyżkę podsmażonych porów do filiżanek. Każdą filiżankę polać kawałkiem wędzonego łososia i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.