Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną z dyni
Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną z dyni może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 232 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, masło, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Spróbuj Łatwa Tarta Jabłkowa Z Bitą Śmietaną, Tarta orzechowo-czekoladowa z bourbonem bitym Crème Fraîche, oraz Budyń z dyni z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Możesz znaleźć ten i wiele innych przepisów na http://sallycooks.comhttp://sallycooks.com/2013/11/22/chocolate-tart-with-a-bourbon-glaze-and-pumpkin-whipped-cream/What aby skorupy ziemskiej:puls mąki, wyroby cukiernicze cukier i sól w maszynce do combinedadd olej i puls, podczas gdy on jest w groch-rozmiar piecesdrizzle w 2 łyżkach zimnej wody i mieszaj, aż ciasto po prostu przychodzi togetherturn na kawałku pergaminu, pieprz; uformować ciasto w diskwrap szczelnie i umieścić w lodówce do zastygnięcia, co najmniej 1 godzinę lub overnightroll ciasto w 12-calowy okrąg na lekko posypanej mąką powierzchni, użyłem następny kawałek pergaminu, na topease w 9-calowy ciasto Pan, jeśli masz jeden lub ciasto dishchill nie mniej niż 30 minutespreheat piekarnik do 350 degreesline w folię aluminiową i wlać ciasto wagi lub suszone beansbake na złoty kolor na brzegach, około 20 minutesremove folię i wagi i dalej piec, aż skorupa złoty na wszystkich etapach, od 10 do 15 ponad minutestransfer na kratkę i ostudzić completelymake nadzienia:umieścić czekoladę w misce; zestaw asidebring mleko do wrzenia w małym rondelku na średnim ogniu (nie chcesz go do wrzenia)ubić żółtka, cukier, wanilię i sól w oddzielnym średniej bowlgradually ubić gorące mleko do mieszaniny jaj, a następnie wlać mieszaninę do saucepanreduce ogień do średnio-niskiej i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, około 1 minutepour na czekoladę i odstawić w ciszy, 5 minutesadd masło i ubić do smoothpour farsz przygotowane skórki i gładkie nawet layercover folią i umieścić w lodówce do miękkości, około 2 hoursmake glazury:ubić cukierników cukier, masło i rum w małej bowldrizzle za ciasto
Co kupić: 1 szklanka kremu do intensywnego biczowania1 / 4 szklanki cukru cukierniczego1 łyżeczka ekstraktu waniliowego1 łyżeczka cynamonu3 łyżki puree z dyni
Co zrobić: schłodzić miskę i trzepaczkę w zamrażalniku przez 10 minutkrem z cukrem do miękkich szczytów formujedodaj wanilię, przyprawy i puree z dyniprzejdź do sztywnych szczytów, o 1 do 2 minut dłużej i łyżka na wierzchu tarty, posypać kakao w proszku lub cynamonem