Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi

Tamaryndowca-duszone żeberka z przecierem truflowym, przecierem Rukolowym i Polewanymi grzybami Kurkowymi
Tamaryndowca-duszone żeberka z truflowym przecierem słonecznym, przecierem z rukoli i glazurowanymi grzybami Kurkowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 3046 kalorii, 81g białka, oraz 251 g tłuszczu każdy. Na 21,23 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, cebulę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszone Żeberka Wołowe Z Purée Ziemniaczanym, Duszone żeberka hoisin Beer z rozmarynem Purée z białej fasoli, oraz Duszone żeberka wołowe z puree ziemniaczanym, Chardą Szwajcarską i śmietaną chrzanową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka obficie przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
2
Na dużej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, rozgrzać 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać krótkie żeberka i zapiekać, aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
4
Krótkie żeberka przełożyć na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
5
W dużym rondlu na umiarkowanym ogniu, ogrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż gorące, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodaj marchew, seler, cebula, czosnek, imbir, jalapeo, liście laurowe, ziarna pieprzu, i goździki i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż karmelizowane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj ocet, pastę tamaryndowca, melasę i anchois i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o około 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
SardeleSardele
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8
Dodać bulion wołowy i demi-glace.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
9
Dodać podsmażone żeberka i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć garnek, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie przetargu widłowego, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Przełożyć krótkie żebra na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
11
Wlać płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i wyrzucić ciała stałe. Powrót napięte duszenia cieczy i żeberka krótkie do dużego rondla, przykryć i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
W średnim rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć solniczki, śmietanę i masło i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło na wolnym ogniu i kontynuować gotowanie, aż promienie słoneczne będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przenieś słoiki, rezerwując płyn do gotowania, do blendera lub robota kuchennego i przetwarzaj, dodając płyn w razie potrzeby, aż będzie całkowicie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Przełożyć do miski, wymieszać z truflami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
TrufleTrufle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Zarezerwuj kilka liści rukoli do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
2
W średnim garnku z wrzącą wodą blanszuj pozostałą rukolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Przenieść do blendera lub robot kuchenny, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem, i proces, aż będzie gładka. W blenderze lub robocie kuchennym na niskim poziomie powoli dodawać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek i kontynuować przetwarzanie, aż będzie gładka i w pełni włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Na dużej patelni na dużym ogniu, rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać grzyby i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3
Dodaj masło i pozwól mu się rozpuścić, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4
Dodać bulion warzywny i dusić, mieszając od czasu do czasu, do glazury grzybów. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Podziel sunchoke pure na 4 duże talerze. Na wierzchu 1 krótkim żeberkiem, a następnie podzielić grzyby między talerze, układając je wokół krótkich żeber.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
2
Talerz skropić płynem do duszenia i czystą rukolą i udekorować zarezerwowanymi liśćmi rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
3
Od Mistrza
4
Chef, 2013 FOX

Składniki

5filetyfilety z sardelifilety z sardeli4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)0(może być lub przeglądać)cały czarny pieprzcały czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)żeberka wołowe bez kościżeberka wołowe bez kości21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew obrana i cienko pokrojonamarchew obrana i cienko pokrojona2łodygi selera cienko pokrojonełodygi selera cienko pokrojone454Orzechy dowolne (posiekane)świeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)świeże grzyby kurkowe, oczyszczone i przycięte (o połowę lub poćwiartowane, jeśli są duże)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicielęcina demi-glacecielęcina demi-glace2suszone liście laurowesuszone liście laurowe4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRobot kuchenny lub mikserRobot kuchenny lub mikser2caleświeży imbir, obrany i mielonyświeży imbir, obrany i mielony4goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1Jalapeno w plastrachJalapeno w plastrach1Skórka z cytrynySkórka z cytryny9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowybulion wołowy lub bulion wołowy niskosodowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3/4 łyżeczki melasy3/4 łyżeczki melasy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, cienko pokrojonacebula, cienko pokrojona4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz454Orzechy dowolne (posiekane)solanki, obrane i cienko pokrojonesolanki, obrane i cienko pokrojone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipasta tamaryndowapasta tamaryndowa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło niesolonemasło niesolone4(zima)masło niesolonemasło niesolone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji1bunchświeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)świeże rukiew wodna (tylko cienkie łodygi i liście)2(zima)posiekane czarne trufleposiekane czarne trufle

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn