Talerz Świeżych Owoców
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 hor d ' oeuvre? Świeży talerz owoców może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz melony, jagody, maliny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Półmisek świeżych owoców z sosem imbirowo-Mango, Półmisek świeżych owoców z sosem imbirowo-mango, oraz Talerz Owoców dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lubię zaczynać talerz od bazy dojrzałych, kolorowych, pokrojonych w plasterki melonów i ananasa-na przykład melonów kantalupowych, miodowych, Galii czy Cavaillon, plus nowych "złotych" ananasów. Obrać z zewnątrz cały melon, przeciąć go na pół przez koniec łodygi i zebrać nasiona.
Umieść połówki melona wyciąć stronę w dół na desce, i pokroić je prosto w poprzek na 1/2-calowe-grube plastry. Odetchnij lekko każdą pół melona i ułóż go na talerzu. Następnie odetnij górną i dolną część ananasa, obierz Na zewnątrz i użyj ostrego noża, aby usunąć " oczy."
Pokrój ananasa na pół wzdłuż i usuń rdzeń, przecinając " V " w środku każdej połowy. Ponownie umieść połówki ananasa, pokrój bok w dół, na desce i pokrój je prosto w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala. Wachlarzuj plastry i ułóż je obok melona na talerzu.
Gdy podstawa jest ustawiona, możesz dodać dowolny rodzaj owoców, które są dostępne. Lubię mieć jedną rzecz, która jest wyższa niż reszta, takie jak duża kiść winogron lub dekoracyjnie pokrojona papaja, aby dać wysokość talerza. Następnie dodaję maliny, truskawki, jagody i świeże figi w luźnych, ale zorganizowanych grupach. Talerz może wyglądać jak miska M & m ' s, jeśli jest zbyt wiele kolorów rozproszonych bez zamówienia. Wizualnie, twoje oko musi mieć punkt centralny i być w stanie zobaczyć każdy rodzaj owoców. Po ułożeniu wszystkich owoców dodaję płaskie zielone liście wokół zewnętrznej części owocu, aby ustawić kolory. Użyj liści cytryny i galaxu z kwiaciarni lub liści figi i winogron z ogrodu. Upewnij się, że są wolne od pestycydów i dobrze umyte.
Każdy rodzaj owoców sprawdzi się na tym talerzu. Na specjalne okazje dodaj persimmons, kiwi, marakuja, wiśnie królowej Anny, świeże morele i mango. Wybierz to, co jest kolorowe i sezonowe.