Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem
Need a dairy free main course? Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 8 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś sos rybny, płatki kokosowe, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niesłodzone płatki kokosowe, możesz podążać za tym daniem głównym z Parfait pieczony nektarynkowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Tajski gulasz wołowy z trawą cytrynową i makaronem, Gulasz wołowy z trawy cytrynowej z makaronem, oraz Wegańska tajska zielona zupa Curry z trawą cytrynową z kluskami z cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Proces trawy cytrynowej, czosnek, limonki kaffir, imbir, i 2 chiles w foodprocesor aż do tworzenia cienkiej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
2
Wołowinę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wołowina
3
Grzałka w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Praca w partiach, gotować wołowinę, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje, 10-15 minut; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Gotuj pastę z trawy cytrynowej w tym samym garnku,często mieszając, aż zacznie się trawa cytrynowaziękczyć, 5-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj anyż, cynamon, sos sojowy, sos rybny, brownsugar, wołowinę z dowolnymi sokami i 10 filiżanek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, częściowo pokryte, skimmingoccasionallly, aż wołowina będzie miękka ipłynny jest lekko zagęszczony, 2 1/2-3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Anyż Gwiaździsty
Sos Sojowy
Cynamon
Wołowina
6
W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 177°. Toastpłaski Kokonut na obramowanej blasze do pieczenia, rzucając od czasu do czasu, aż złoty wokół brzegów, o 4 protokół; odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
7
Dodaj szalotki i marchew do gulaszu i gotuj, częściowo przykryte, aż warzywa będą miękkiei wołowina się rozpada, 35-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Szalotka
Marchew
Wołowina
Gulasz
8
Wymieszać w szalotki (powinny one zwiędnąć lekko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
9
Tymczasem gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
10
Makaron podzielić między miski i chochli gulasz nad; top z tosty kokosowe i więcej szalotki.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.