Taco Steak Salad w / Ginger Lime Dressing

Taco Steak Salad w / Ginger Lime Dressing
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj sałatki ze stekiem taco w / Ginger Lime Dressing. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje $5.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz awokado, oliwę z oliwek, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Letnia sałatka Stekowa z sosem imbirowo-limonkowym, Grillowana Sałatka z kurczaka i squasha z sosem limonkowo-Taco, oraz Chipotle Fish Taco Salad with Herbed Lime Cilantro Yogurt Dressing dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od mielenia czosnku na rub.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Wymieszać go z chipotle, cayenne, cynamon, i niektóre s & P. pocierać każdą stronę stek, i pozostawić na 15 minut lub tak. Gotować stek przez 5-7 minut z każdej strony.Podczas gotowania stek, kostki jalapeo, kolendra, awokado, ogórek, i cebula. Wrzucić te składniki razem z sokiem z limonki. To twoja salsa.Gdy twój stek ugotuje się do dobrego średnio rzadkiego, usuń go z ognia i Porwij go. Następnie zwróć go na patelnię i podsmaż na dodatkowe 3 minutes.To przygotować sos, drobno posiekać czosnek i imbir i wymieszać z pozostałymi składnikami. Jest całkowicie w porządku, aby ubijać ręcznie, ale jeśli lubisz gładszy, bardziej wbudowany opatrunek, możesz go również wymieszać z jedzeniem processor.To podawać, umieścić 2 szklanki mieszane zieleniny na każdym naczyniu. Na wierzch Salsa, stek, a potem świeże limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dressing skropić, udekorować chipsami tortilla i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia41
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn