T2: Burgery z indykiem chili z dodatkiem chili, sałatką z czerwonej papryki i funky frytkami
T2: Burgery z indykiem chili z dodatkiem chili, sałatką z czerwonej papryki i frytkami Funky to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 67 g białka , 49 g tłuszczu i łącznie 1037 kalorii . Za 7,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 58% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, ostrego sosu, sosu worcestershire i mielonego kminku. Można się nim delektować w dowolnym momencie, ale szczególnie nadaje się na Czwarty Lipca . To drogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 83% wyniku , co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Burgery z indyka z kremowym gorgonzolanem i chili sałatką czosnkową , Chili z indyka w kształcie półksiężyca i Kret chili z indyka w kształcie półksiężyca .
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do temperatury podanej na opakowaniu frytek.
Rozgrzej średnią patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
3
Połącz chili w proszku, kminek i przyprawę do grilla w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Ziemniaków Z Czerwoną Skórką, Poćwiartowanych
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa
4
Dodaj łyżkę oleju roślinnego, 1 obrót patelni, na patelnię i połowę indyka. Rozdrobnij indyka grzbietem drewnianej łyżki. Dopraw indyka połową mieszanki przypraw. Rozdrobnij i smaż indyka przez kilka minut, następnie dodaj połowę drobno posiekanej cebuli i smaż jeszcze kilka minut. Gdy cebula stanie się przezroczysta, dodaj sos Worcestershire i sos pomidorowy, dopraw przyprawy i gotuj sos chili na małym ogniu, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
10 Do 12 Udek Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (około 1 3/4 Funta)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
5
Podczas gdy sos chili działa, przygotuj burgery.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 12 Udek Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (około 1 3/4 Funta)
6
Pozostałego indyka włóż do miski i dodaj pozostałą mieszankę przypraw, połowę pozostałej posiekanej cebuli, 1/4 posiekanej czerwonej papryki, 2 ząbki posiekanego czosnku i około łyżki ostrego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (7 Uncji) Zamrożonych, W Pełni Ugotowanych Kiełbasek śniadaniowych, Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
4 Szalotki, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji Końcowej)
Goździki
1/2 Puszki Papryczki Chipotle W Sosie Adobe
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa
7
Połącz mieszankę chili burgera i dodaj pokrojony w kostkę ser. Uformuj 4 kotlety (o grubości 1 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Pepperoni, Drobno Posiekane
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
8
Rozgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
9
Dodaj łyżkę oleju roślinnego, 1 obrót patelni, a następnie burgery. Smaż burgery po 6 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
10
Kiedy umieścisz burgery na patelni, jest to właściwy moment na dodanie frytek do nagrzanego piekarnika.
1 Funt Suchego Linguine, Ugotowanego I Odsączonego
11
Gdy wszystko idzie do przodu, przygotuj sałatkę. Na dnie średniej miski wymieszaj 1 łyżkę ostrego sosu, po prostu na niego patrząc, z około 3 łyżkami octu, 1 łyżką cukru i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szalotki, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji Końcowej)
Sałatka Goya I Przyprawa Warzywna
świeżo Zebrane Liście Mięty
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa
12
Do miski dodać paski czerwonej papryki, czerwoną cebulę i czerwoną kapustę, wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Czerwona
1 Opakowanie (7 Uncji) Zamrożonych, W Pełni Ugotowanych Kiełbasek śniadaniowych, Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa
13
Dodaj trochę pieprzu do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(olej Chili)
14
Posiekaj 2 ostatnie ząbki czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goździki
1/2 Puszki Papryczki Chipotle W Sosie Adobe
15
Dodaj około łyżeczki soli do czosnku i za pomocą płaskiego ostrza noża rozgnieć czosnek i sól na pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki Papryczki Chipotle W Sosie Adobe
1 Do 1 1/2 Funta Suszonego Makaronu Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Przygotowanej Szarpanej Wieprzowiny
16
Umieść pastę w małej misce z 3 łyżkami masła, pokrojonego na kawałki. Rozpuść masło i połącz masę w kuchence mikrofalowej na około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa
17
Wyjmij frytki z piekarnika, polej je roztopionym masłem i dużą ilością natki pietruszki, dopraw według własnego uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Funt Cielęciny Lub Piersi Z Kurczaka Bez Kości, Bez Skóry, Pokrojone W Kostkę
Oddzielne bułki burgerowe. Ułóż burgery z serem chili na spodzie bułki. Na wierzch połóż gałki sosu chili i łyżkę pozostałej drobno posiekanej surowej cebuli. Ułóż wierzchołki bułek i podawaj burgery ze stosami sałatki z czerwonej papryki i ostrymi frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Hamburgerowa
10 Do 12 Udek Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (około 1 3/4 Funta)
1 Opakowanie (7 Uncji) Zamrożonych, W Pełni Ugotowanych Kiełbasek śniadaniowych, Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
4 Uncje Pepperoni, Drobno Posiekane
Ostry Ser Cheddar Pokrojony W Paski O Grubości 1 Cala
Burger bardzo dobrze komponuje się z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Yalumba Y Series Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Merlot serii Yalumba Y
Yalumba Y Series Merlot ma wiśniowo-czerwony kolor z czerwonymi owocami jagód, miętą, przyprawami i dębem mokka w nosie. Podniebienie charakteryzuje się żywymi owocowymi smakami i obfitym, mięsistym podniebieniem środkowym. Aksamitne taniny dodają struktury i dają wino, które skorzysta na krótkotrwałym przechowywaniu w piwnicy, trwającym do pięciu lat. Ten Merlot doskonale komponuje się z daniami kuchni śródziemnomorskiej, takimi jak makaron czy risotto.