Słodkie Ziemniaki Latkes
Słodkie ziemniaki Latkes jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Jeśli masz krem knudsen, jajka, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Latkes, Słodkie Ziemniaki Latkes, oraz Słodkie Ziemniaki Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj ziemniaki za pomocą dużych otworów tarki pudełkowej; umieść na środku dużego czystego ręcznika kuchennego. Podnieś końce ręcznika i skręć razem, tworząc torebkę. Przytrzymaj woreczek nad zlewem, a następnie ściśnij, aby usunąć jak najwięcej wilgoci z ziemniaków. Puste ziemniaki do dużej miski.
Dodać cebulę, jajka, mąkę, cynamon i pieprz; dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu. Na każdą latke ostrożnie upuść 1 łyżkę. mieszanka ziemniaków na patelni, gotowanie 2 lub 3 latkes na raz. Natychmiast rozłóż każdy kopiec w cienkie koło z tyłu łyżki. Gotować 3 do 4 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Usuń latkes z patelni; spuścić Na Ręczniki papierowe. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną ziemniaków.
Podawać posypane kwaśną śmietaną.