Słodkie Ziemniaczano-Jabłkowe Latkes
Słodkie ziemniaczano-jabłkowe Latkes jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to żydowskie danie. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Chanuka. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, zmielony cynamon, tarte jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Latkes ze słodkich ziemniaków i jabłek, Słodkie Ziemniaczano-Jabłkowe Latkes, oraz Low Fat Sweet Potato Latkes dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce rozdrobnić słodkie ziemniaki i jabłka (w tym celu, aby jabłka nie utleniały się), pocierając je przez duże otwory tarki ręcznej lub pudełkowej; lekko osuszyć nadmiar wilgoci ręcznikiem papierowym. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem oleju, aż do wymieszania.
W dużej patelni, ciepła 1 / 4-calowy olej na średnim ogniu 2 do 3 minut lub do gorąca (dokładna ilość oleju potrzebne będą się różnić w zależności od wielkości patelni). Upuść ciasto przez łyżki do gorącego oleju, spłaszczając ciasto, tworząc 2-do 3-calowe naleśniki. Smażyć 4 do 5 minut z każdej strony lub aż złoty kolor i brzegi będą bąbelkowe.
Osuszyć na papierowych ręcznikach umieszczonych na talerzu; podawać na gorąco.