Słodki Glazurowany Kurczak Maślany
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, słodki glazurowany kurczak maślany może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 51g białka, 63g tłuszczu i w sumie 839 kalorii. Za $2.21 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i weź ocet jabłkowy, czosnek, kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest dobre. Podobne przepisy to Słodki Glazurowany Grillowany Kurczak Z Masłem, Udziec jagnięcy oszklony musztardą, oraz Grillowana Żabnica maślana ze słodkim gulaszem z fasoli wielokwiatowej.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Pozostaw na blacie do 2 godzin, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Podgrzej dużą patelnię nadającą się do piekarnika (taką jak żeliwna patelnia) na średnim ogniu i dodaj oliwę z oliwek. Gdy olej zacznie dymić, dodaj kurczaka skórą do dołu. Naciśnij delikatnie podczas gotowania i pozostaw do przypalenia, aż zerknięcie pod spodem ujawni złocistobrązową skórę, około 10 minut. Za pomocą szczypiec Odwróć ptaka tak, aby skóra znalazła się na wierzchu i umieść patelnię w piekarniku. Bądź delikatny z szczypcami, mogą rozerwać skórę; spróbuj chwycić nogi, aby się odwrócić.
Umieść patelnię w piekarniku i piecz około 30 minut.
Tymczasem w rondelku na średnim ogniu dodaj masło i rozpuść.
Dodaj cebulę, czosnek i ziele angielskie i posyp szczyptą soli i mielonym pieprzem. Podsmaż cebulę przez kilka minut, ale nie brązowiej.
Dodaj brązowy cukier, musztardę, ostry sos i ocet. Ugotuj trochę więcej, aby połączyć smaki, a następnie zdejmij z ognia.
Gdy kurczak osiągnie poziom 140 stopni F, około 30 minut, wyjmij z piekarnika i posmaruj glazurą. Wróć do piekarnika i kontynuuj gotowanie, aż termometr z natychmiastowym odczytem odczyta 165 stopni F, około 15 minut dłużej.
Odstaw kurczaka na 10 minut przed podaniem.
Odetnij nogi, a następnie pokrój pierś i pokrój na porcje.