Szwedzkie Pulpety żurawinowe
Jeśli masz mniej więcej 35 minut do spędzenia w kuchni szwedzkie klopsiki żurawinowe mogą być spektakularnym bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 25 porcji z 77 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Mieszanka żółtka, sosu borówkowego, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką ocena 5%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym lub żurawinowym, Mini szwedzkie klopsiki z sosem żurawinowym, oraz Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea).
Instrukcje
Podgrzać połowę oleju w rondlu.
Dodać cebulę i gotować delikatnie do miękkości, następnie dodać maczugę i gotować przez 1 min więcej. Super.
Do miski włożyć mielone mięso z ostudzoną cebulą, żurawiną, żółtkiem i dużą ilością przypraw.
Dobrze wymieszaj z rękami, a następnie uformuj w kulki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić przez co najmniej 10 minut lub do 2 dni.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Pozostałą oliwę wlać do blachy do pieczenia i zwinąć w nią klopsiki, aby pokryć.
Piec przez 20 minut, aż gotowane przez.
Podawać na gorąco z sosem jagodowym do zanurzenia.