szwedzkie kulki mięsne

szwedzkie kulki mięsne
Przepis na szwedzkie klopsiki można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Za 1,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzi 8 porcji zawierających 301 kalorii, 17 g białka i 17 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako danie główne. To dość niedrogi przepis dla miłośników skandynawskiej kuchni. Jeśli masz pod ręką musztardę w proszku, sól koszerną, sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Szwedzkie klopsiki (klopsiki z Ikei), szwedzkie klopsiki i szwedzkie klopsiki są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozpuść masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę, dopraw solą i smaż na złoty kolor, od 4 do 6 minut; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Połącz 1/2 szklanki bułki tartej i mleko w misce; odstawić do wchłonięcia mleka, 1 do 2 minut. Wymieszaj sherry i musztardę w dużej misce, aż się rozpuszczą, a następnie dodaj 1 jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać namoczoną bułkę tartą, zrumienioną cebulę, wieprzowinę, indyka, miód, ziele angielskie, 2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku. Delikatnie wymieszaj rękoma do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Zwilż ręce; z powstałej masy uformuj 36 małych klopsików, każdy po około 1 łyżce stołowej. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny lub na całą noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
6
Umieść pozostałą 1 szklankę bułki tartej w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
7
W misce wymieszaj pozostałe 2 jajka i 2 łyżki wody. Zanurz każdy klops w jajku, pozwalając, aby jego nadmiar spłynął, a następnie obtocz w bułce tartej; wrócić do blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Podgrzej około 1 1/2 cala oleju roślinnego w dużym rondlu na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia wskaże 325 stopni F. Pracując partiami, smaż klopsiki, delikatnie mieszając łyżką cedzakową, aż będą złociste i ugotowane, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Odstaw na 10 minut.
11
Włóż konfiturę z borówek do kwaśnej śmietany i posyp koperkiem. Każdy klopsik nadziewamy plasterkiem ogórka kiszonego i podajemy z kremem z borówek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki BruszniceBorówki Brusznice
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
PrzetworyPrzetwory
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Zdjęcie: Anna Williams

Składniki

1626 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (12 uncji) opakowanie świeżej zielonej fasolki, przyciętej1 (12 uncji) opakowanie świeżej zielonej fasolki, przyciętej1sliceŚwieży ogórek kiszony, do serwowaniaŚwieży ogórek kiszony, do serwowania21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.wytrawne sherrywytrawne sherry3largesjajajaja8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekany świeży koperek, do polewyPosiekany świeży koperek, do polewy11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone227Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona227Orzechy dowolne (posiekane)Indyk mielonyIndyk mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna816 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDodatkowe pokruszone laski cukierkówDodatkowe pokruszone laski cukierków11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.musztarda w proszkumusztarda w proszku11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula drobno posiekanacebula drobno posiekana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz3(zima)konfitury borówkowe lub żurawinowekonfitury borówkowe lub żurawinowe1156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn