Sztuka jedzenia Carbonade à la Gueuze
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj Carbonade à la Gueuze w sztuce jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 41 fanów. Jeśli masz chuck wołowiny, sól i pieprz, mąka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj carbonade wołowe, Carbonade Flamande (Belgijski Gulasz Wołowy), oraz Clean Eating Faszerowane Papryki {Clean Eating Freezer Meals Cookbook Giveaway} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Suszyć wołowinę papierowym ręcznikiem i pokroić na mniej więcej 2-na-2-calowe kawałki, postępując jak najwięcej przerw między mięśniami. W dużym, ciężkim garnku z pokrywką dobrze brązuj mięso w tłuszczu, pracując partiami, aby nie schłodzić patelni przez tłoczenie-przez 30 minut lub dłużej. Podczas gdy mięso jest brązowieje, posiekać cebulę grubo.
Wyjąć rumiane mięso do ciepłego naczynia.
Na średnim ogniu, brązowy cebulę w garnku, dodając więcej tłuszczu w razie potrzeby, o 12 protokół.
Dodaj mąkę, mieszając ją z tłuszczem i gotując przez 1 minutę.
Dodaj piwo podczas mieszania. Odstawić mięso do garnka, dodać wiązkę ziół, 1 łyżeczkę soli i mielony pieprz, wszystko razem wymieszać. Mięso powinno być prawie całkowicie zanurzone; jeśli nie, Dodaj więcej piwa (lub wody, bulionu lub bulionu). Gotuj w bardzo niskiej bańce, umieszczając dyfuzor ciepła pod garnkiem, jeśli to konieczne, i ustawiając pokrywę mniej lub bardziej uchyloną, aby pomóc kontrolować temperaturę. Gotować mięso, aż szaszłyk łatwo wsunie się, a zwłaszcza na zewnątrz-około 3 godzin.
Mięso i około połowy cebuli wyjąć łyżką szczelinową; wyrzucić wiązkę ziół. Ostrożnie usuń tłuszcz z cieczy. Gotuj go, jeśli to konieczne, aby zmniejszyć go do konsystencji bogatego, ale płynnego kremu. Mięso i cebulę wrzucić do garnka i dokładnie podgrzać. Smak, i dodać sól i trochę cukru, w razie potrzeby.