Syczuan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 763 kalorie, 29g białka, oraz 60 g tłuszczu. Mieszanka chili, olej kukurydziany, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dorsz Duszony W Syczuanie, Bakłażan Syczuański, oraz SOS Syczuański dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj wino ryżowe i sos sojowy w dużej misce i dodaj skrobię kukurydzianą stopniowo, stale ubijając. Pokrój wołowinę na cienkie kawałki i umieść w misce z marynatą mieszając do marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski Cukierków
Wino Ryżowe
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Dodać pieprz syczuański i suche chili i gotować, aż chili zmieni kolor na ciemnoczerwony. (Nie pozwól, aby stał się czarny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
5
Usuń ugotowany pieprz i chili na deskę do krojenia i użyj z boku dużego ostrza noża szefa kuchni, aby go rozbić. Następnie pokroić na kawałki i przenieść do małego naczynia. Trzymaj saute pan pod ręką do ostatnich poprawek.
Aby ugotować wołowinę, podgrzać 1/4 szklanki oleju kukurydzianego w woku i dodać imbir, szalotka i sos chili. Gotować, aż olej zmieni kolor na czerwony z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Dodaj wino, sos sojowy i bulion. Kiedy mieszanina zacznie się gotować, dodaj marynowaną wołowinę i delikatnie wymieszaj do gotowania. Jak tylko wołowina jest całkowicie ugotowana, wyjąć z woka i umieścić wołowinę na warzywach w misce i zalać sosem z woka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oleju do dekoracji na patelni saute, a gdy zacznie lekko palić, wlać olej na ziarno pieprzu Syczuańskiego i chili w małym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala