Sycylijskie Ciasteczka Pistacjowe
Sycylijskie ciasteczka pistacjowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 26. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, ekstrakt migdałowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sycylijskie Ciasteczka Figowe, Ciasteczka Figowo-Pistacjowe, oraz Pistacjowe Ciasteczka (Jajko Mniej) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia a 13" na 18 " oprawiony arkusz cookie z pergaminem. Pergamin posmarować masłem.
Umieść 1 filiżankę pistacji w robocie kuchennym. Pulsować, aż drobno posiekane, ale nie proszek, około 20 impulsów. W średniej misce wymieszaj mąkę i sól.
Wymieszać pistacje w mieszaninę mąki. Odstawić.
W dużej misce, ubić masło z 1 1/4 szklanki cukru, aż będzie lekki i puszysty, o 3 protokół. Ubić w jajkach. Zeskrobać boki miski, a następnie ubić w ekstraktach z wanilii i migdałów oraz skórce z cytryny.
Mieszankę mąki ubić na mieszankę cukru w dwóch dodatkach. Ciasto będzie miękkie. Użyj szpatułki, aby równomiernie rozłożyć ciasto na blasze do pieczenia. Z grubsza posiekać pozostałą filiżankę pistacji i posypać je ciastem.
Pozostałe dwie łyżeczki cukru posypać ciastem.
Piec ciasto przez 35 do 40 minut, lub aż zmieni kolor na złoty kolor na brzegach. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na stojaku drucianym przez 35 minut, a następnie pokroić w kliny.