Sticky spiced lamb shanks
Lepkie przyprawione golonki jagnięce mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 612 kalorii, 46g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 171 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, laski cynamonu, melasy z granatów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Przyprawione Rubinowe Golonki Jagnięce, Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą, oraz Słodko przyprawione golonki jagnięce z pigwą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Dodaj 1 łyżkę oleju do małej, szczelnie pokrywanej zapiekanki i brązowych trzonków przez kilka minut, obracając się w miarę upływu czasu.
Dodaj pozostały olej i cebulę na patelnię i gotuj przez około 10 minut, aż będzie miękka.
Dodać czosnek i przyprawy i gotować przez 4 Min więcej. Włóż pomidory i wywar, a następnie włóż trzonki z powrotem na boki. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i wstawić do piekarnika. Gotuj przez 2 godziny: od czasu do czasu obracaj trzonki.
Zdjąć pokrywkę i wymieszać przez melasę, morele i figi. Gotować, odsłonięte, przez 30 minut więcej lub aż mięso odpadnie od kości.
Wyjąć z naczynia trzonki i owinąć w folię, aby utrzymać ciepło.
Umieść naczynie z powrotem na ogniu i gotować w dół soki, aż gruby i saucy. Przyprawić, a następnie podawać trzciny, rozsypane kolendrą, obok ryżu (patrz "dobrze smakuje", po prawej).