Steki ziołowe z oliwkami prowansalskimi

Steki ziołowe z oliwkami prowansalskimi
Steki ziołowe z oliwkami prowansalskimi to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 38g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.06 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz przecier pomidorowy, oliwki utwardzone solanką, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garlicky Herb-Potarty Wieszak Steki, Oliwki Prowansalskie, oraz Steki Z Tuńczyka Prowansalskie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Steki z polędwicy natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek; posypać pokruszonymi liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Umieść steki w małym szklanym naczyniu do pieczenia w jednej warstwie; odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
3
Przynieś mały rondel z wodą, aby zagotować na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać oliwki i przywrócić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
WodaWoda
5
Oliwki odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
OliwkiOliwki
6
Zeskrobać większość liści laurowych off steki; posypać steki z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
StekStek
7
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj steki i sauté do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
9
Przełożyć steki na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
10
Dodaj białe wino do patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj przecier pomidorowy, cały liść laurowy, i osuszone oliwki na patelni. Gotować, aż sos lekko zgęstnieje, często mieszając, około 5 minut. Steki powrót i wszelkie nagromadzone soki na patelni; włączyć do Płaszcz. Gotować steki aż po prostu ogrzewane przez, obracając raz, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Liście LauroweLiście Laurowe
OliwkiOliwki
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Przełożyć steki na talerz. Odrzuć liść laurowy. SOS łyżka i oliwki na steki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
OliwkiOliwki
StekStek
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn