Steki z polędwicy wołowej z sezamem z dodatkiem ananasa, mango i czerwonej papryki
Steki z polędwicy wołowej z sezamem z ananasem, Mango i czerwoną papryką wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 208 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka steków z polędwicy wołowej, pieprz, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać czarne nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Zdrowy Miód Len Tahini Chleb Bananowy jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sezamem z dodatkiem ananasa, mango i czerwonej papryki, Polędwica wołowa z polędwicą Zielono-czosnkową z Czerwonym i żółtym pieprzem, oraz Steki z polędwicy z papryką i czosnkiem w sosie portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować smak, połączyć pierwsze 7 składników w misce; odstawić.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Steki posypać solą i pieprzem równomiernie. Po obu stronach każdego steka posmarować 1/2 łyżeczki sezamu, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wino Uwaga: Cabernet sauvignon może być klasycznym winem stekowym, ale tropikalne owoce rozkoszują się tymi stekami wymagają bardziej owocowej czerwieni, jak Kalifornijski zinfandel. Spróbuj St. Francis Old Vines Zinfandel 2004 ($1
z Hrabstwa Sonoma. Odważny owocowy odcień, subtelny dym i przyprawa oraz soczyste wykończenie dopełniają Azjatyckie smaki, a jednocześnie stawiają czoła wołowinie. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.