Steki z przepisu z francuskim sosem cebulowym mogą zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 4,76 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 37g białka, oraz 13g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, cebuli, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Walentynki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Steki z Salisbury z francuskim sosem cebulowym, Steki z grilla z sosem cebulowym i sosem cebulowym, oraz Sycylijskie steki z tuńczyka w sosie cebulowym podobnych receptur.
Instrukcje
1
Steki posypać tymiankiem, pieprzem i czosnkiem w proszku. Na dużej patelni na średnim ogniu, brązowe steki w 1 łyżeczce masła z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Dodać consomme i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Steki z powrotem na patelnię. Przykryj i gotuj przez 8-10 minut lub aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien odczytywać 145°; średni, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z nich jest Louis Jadot Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Louis Jadot Pinot Noir
Pinot Noir Jadot jest czystym winem odmianowym produkowanym z moszczu Pinot Noir i win wybranych z wiejskich winnic w całym Côte d ' Or I Côte Chalonnaise. Podobnie jak w przypadku kilku mniejszych win, Maison Louis Jadot praktykuje "réplis", aby poprawić jakość wina poprzez odtajnienie niektórych win o wyższej apelacji, które mają zostać włączone do mieszanki. Ostatnie partie są starannie wybierane i, w zależności od rocznika, starzone przez kilka miesięcy w dębowych beczkach, aby przywołać czyste, Dojrzałe smaki czerwonych jagód i ziemistość winogron złagodzonych subtelnym dotykiem drewna. Odzwierciedlając styl Jadot, Pinot Noir Jadot jest harmonijny i zrównoważony, z pulchną owocowością i jedwabistą teksturą zrównoważoną przez okrągłe, delikatne taniny w winie o średnim ciele i eleganckiej strukturze. Bardzo typowy, pachnący bukiet odmianowy uzupełnia pyszne, utrzymujące się wykończenie.