Stek z żelaza z redukcją balsamiczną

Stek z żelaza z redukcją balsamiczną
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, stek z żeliwa z redukcją balsamiczną może być superbezglutenowym, pierwotnym i דל פחמימות,znym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 3,76 USD za porcję. To danie główne ma 525 kalorii, 44 g białka i 33 g tłuszczu na porcję. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup pietruszkę, masło, czosnek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 56 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88%, to danie jest super. Podobne przepisy obejmują stek z żelazka z ziołami balsamicznym, stek z żelazka z ziołami balsamicznym i stek z żelazka z balsamiczną pieczoną radicchio.

Instrukcje

1
Posmaruj stek oliwą z oliwek, następnie wciśnij w zmielone ziarna pieprzu i dopraw solą; odłożyć na bok. Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj prostownicę i gotuj do pożądanego stopnia wysmażenia, około 4 minut na stronę w przypadku średnio wysmażonego mięsa.
3
Gdy stek będzie już gotowy, wyjmij go na talerz i trzymaj w cieple. Wymieszaj posiekany czosnek na patelni i smaż na średnim ogniu, aż czosnek zacznie się rumienić na brzegach, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wlać ocet balsamiczny, zwiększyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż ocet zredukuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
5
Pokrój stek w poprzek włókien i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flat Iron SteakFlat Iron Steak
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
6
Polać zredukowanym balsamicznym wierzchem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Flat Iron. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn