Stek w plastrach z rukolą

Stek w plastrach z rukolą
Pokrojony stek z rukolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $2.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Mieszanka ząbków czosnku, dekoruj: pieprz, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pokrojony stek w paski z rukolą i natką pietruszki, Stek cienko pokrojony na rukoli z czosnkiem i olejem cytrynowym, oraz Krojona Wołowina z cytrynową sałatką z rukoli i grzybów dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kopiec rukoli na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
2
Rozgrzać olej z czosnkiem i rozmarynem w 12-calowej ciężkiej patelni na dużym ogniu, obracając czosnek raz lub dwa razy, aż czosnek jest złoty, o 4 protokół. Odrzuć czosnek i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem stek pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala i wymieszać z 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
4
Dodaj mięso na patelni wszystko na raz i smażyć na dużym ogniu, podrzucając szczypcami do koloru równomiernie, o 1 minuta dla średnio rzadkie. Ułóż stek nad rukolą za pomocą szczypiec, następnie dodaj szalotkę do oleju na patelni wraz z octem i pozostałe 1/4 łyżeczki każdej z soli i pieprzu i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RukolaRukola
SzalotkaSzalotka
StekStek
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
5
SOS polać stekiem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn