Spaghetti z małżami, tuńczykiem i boczkiem
Spaghetti z małżami, tuńczykiem i boczkiem to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 654 kalorie, 30g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.57 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pietruszki, zapakowany w wodę tuńczyk albacore, bulion z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Spaghetti z małż, Spaghetti z małż, oraz Spaghetti z małż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na przykrytej patelni na dużym ogniu zacznij podgrzewać wystarczającą ilość wody do ugotowania spaghetti. W międzyczasie ugotuj boczek na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu, często mieszając.
Dodać czosnek po 5 minutach; gotować, aż boczek zbrązowieje, 8 do 10 minut.
Odcedzić z patelni wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu.
Gdy woda się zagotuje, dodać spaghetti; gotować, odsłonięte, do miękkości, aby ugryźć, około 10 minut. Tymczasem na patelnię z boczkiem dodajemy bulion, małże z sokiem i oliwki. Doprowadzić mieszaninę boczku do wrzenia na dużym ogniu; przykryć i ogrzać.
Dobrze odcedzić makaron; wymieszać z boczkiem i tuńczykiem. Ułóż na półmisku lub pojedynczych talerzach.
Dekoruj cytryną i pietruszką.